Allergi

March 2023

Allergi er en overdreven reaksjon fra kroppens immunforsvar mot allergener som normalt ikke skal gi en reaksjon. Eksempler på allergener kan være midd, pollen, soppsporer, flass fra dyr, spytt fra insekter og eller ingredienser i fôret. Allergiske reaksjoner kan komme av huden har kontakt med allergener eller at de pustes inn eller spises. Vanlige symptomer på allergi er kløe, slikking og biting, samt hyppige øre- og hudinfeksjoner. Hos de fleste vil symptomer oppstå før 3 års alderen.

Denne artiklen inneholder:

Allergi er en overdreven reaksjon fra kroppens immunforsvar mot allergener som normalt ikke skal gi en reaksjon. Eksempler på allergener kan være midd, pollen, soppsporer, flass fra dyr, spytt fra insekter og eller ingredienser i fôret. Allergiske reaksjoner kan komme av huden har kontakt med allergener eller at de pustes inn eller spises.

Ifølge Dr.Baddaky lider 15% av hunder av arvelig og livslang allergi. Vanlige symptomer på allergi er kløe, slikking og biting, samt hyppige øre- og hudinfeksjoner. Hos de fleste vil symptomer oppstå før 3 års alderen.

For å kunne diagnostisere allergi vil veterinæren gjøre en del undersøkelser for å utelukke eventuelt andre årsaker til symptomene. En blodprøve eller hudtest vil deretter kunne bekrefte diagnosen. Vi sender inn alle våre prøver til Dr. Baddaky som er det fremste laboratoriet i Norge for testing av allergi hos hund og katt.

Ved en diagnose vil veterinæren sette sammen en behandlingsplan individuelt tilpasset din hund/katt avhengig av hva allergien er mot og hvilke plager som følger med.

Har du spørsmål?

Vi besvarer deg så fort som mulig!

T: 47 47 27 65

M: hei@petrus.no

Takk! Vi prøver å svare så raskt som mulig.
Oops! No gikk galt ved innsending av skjema. Prøv igjen senere, eller ta kontakt med oss direkte på mail.