Hund og hjemmekontor

Mange hunder har det siste året hatt ekstra mye selskap av matmor og matfar som har hatt hjemmekontor.

Kontakt oss

Dersom du legger merke til symptomer som bekymrer deg, ta kontakt med oss for profesjonell hjelp!

Mange hunder har det siste året hatt ekstra mye selskap av matmor og matfar som har hatt hjemmekontor. Hvis man ikke har tilvendt hunden å være alene i løpet av dagene kan dette by på utfordringer og problemer når alt går tilbake til normalen. Det er viktig å trene og bruke god tid på denne tilvenningen.

Pandemien har også ført til at flere har fått seg en firbeint venn da mange har hatt mer tid hjemme. Når man er mye sammen hjemme kan dette føre til sterke og gode bånd mellom hund og eier, men det kan også føre til at hunden ikke er like trygg når den skal være alene eller ute på tur i den “store verden”.

Start i det små Dersom grundig trening på å være alene ble gjort da hunden var valp er nok ikke like mye tilvenning nødvendig som hos de hundene som har kun kost seg hjemme med familien hver dag. Uansett er det viktig å starte i det små. Man kan for eksempel starte med å la hunden være hjemme alene i en kort periode mens du går en liten tur, handler, eller besøker noen. Når det går fint, kan man gradvis øke tiden man er borte. Det er lurt å få inn en god tur så hunden er sliten før du drar. Ha gjerne en rolig lek med hjernetrim også, pass da på at hunden ikke er oppspilt før du forlater hjemmet.

Det er viktig å forsikre seg om at hunden er trygg og sikker før man fortsetter med videre steg og øker tiden man er borte. Det er særlig viktig å starte forsiktig dersom man har en valp som ikke er vandt til å være alene. Da kan man gjerne starte med å la hunden være alene i et rom i noen sekunder-minutter, mens du oppholder deg i et annet.

Forhold deg rolig og avslappet både når du forlater hunden og kommer hjem igjen. Det er for å vise at det er helt normalt å være alene og at du kommer hjem. Blir det mye piping eller bjeffing er det best å gå inn mens du overser hunden, og så forsøke på nytt.

Relaterte behandlinger

Få gode råd og nyttig informasjon fra de flinke veterinærene våre.

No items found.

Hvorfor velge Petrus?

Hos Petrus er vi opptatt av å fremme god dyrehelse for hund og katt.

Fornuftige priser
Oversiktlige priser uten skjulte kostnader.

Dyktige veterinærer
‍Dedikerte veterinærer med lidenskap for dyrehelse.

Enkel timebestilling
Fleksibel og digital timebestilling.

Har du spørsmål?

Vi svarer deg så fort som mulig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.