Hvilket flåttmiddel bør jeg velge?

Du kan kontakte oss for å diskutere hvilket preparat som passer best for ditt dyr.

Kontakt oss

Dersom du legger merke til symptomer som bekymrer deg, ta kontakt med oss for profesjonell hjelp!

Når temperaturene stiger så dukker flåtten opp og da gjelder det å være føre var for å unngå at disse små krypene biter seg på våre firbeinte venner.

Det finnes ulike typer preparater som passer for ulike behov og livsstiler.
Tabletter

Tabletter mot flåttmiddel har effekt på opp mot 12 uker. Dette er et godt alternativ for de som f.eks bader mye og ikke ønsker å måtte gjenta behandlingen for hyppig. Det er også en enkel måte å behandle i form av en tablett med kjøttsmak. Det man skal være klar over ved bruk av tablettene er at flåtten først må feste seg før den dør og faller av. Man kan derfor oppleve å finne endel døde flått også innendørs eller når hunden rister seg.

Halsbånd

Et halsbånd med repellerende effekt er et annet alternativ. Et halsbånd rekker for en hel sesong. Halsbåndet må tas av ved bading og vask, men kan ellers være et fint alternativ for hunder som liker å bade.

Påflekkingsvæske

Det siste alternativet er såkalt påflekkingsvæske. Det er en væske som kommer i en liten pipette man påfører direkte på huden. Denne behandlingen må gjentas hver 6-8 uke og man skal unngå bading de første dagene og man bør ikke bade mer enn to ganger i uken da dette vil redusere effekten.

Hvordan går jeg frem for å få tak i flåttmiddel?

Flåttbehandling er reseptbelagt i Norge og det finnes ulike preparater på markedet. Du kan kontakte oss for å diskutere hvilket preparat som passer best for ditt dyr.

Dersom du har vært hos oss på en time de siste 12 månedene kan du ringe oss, sende en mail eller booke videokonsultasjon for å få skrevet ut resept til ditt dyr. Dersom du ikke har vært hos oss før, er du nødt til å bestille en time til en helsesjekk for at vi skal kunne skrive ut resepten. Det er fordi vi som veterinærer har et lovfestet ansvar for å sikre at forskrivning og bruk av medisiner er forsvarlig.

Time bestiller du enkelt her på vår nettside.

Relaterte behandlinger

Få gode råd og nyttig informasjon fra de flinke veterinærene våre.

No items found.

Hvorfor velge Petrus?

Hos Petrus er vi opptatt av å fremme god dyrehelse for hund og katt.

Fornuftige priser
Oversiktlige priser uten skjulte kostnader.

Dyktige veterinærer
‍Dedikerte veterinærer med lidenskap for dyrehelse.

Enkel timebestilling
Fleksibel og digital timebestilling.

Har du spørsmål?

Vi svarer deg så fort som mulig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.