Fakta & Råd for hund

Få gode råd og nyttig informasjon fra de flinke veterinærene våre.

Vaksinasjon av hund og katt

Vaksinasjon er viktig for å beskytte kjæledyret ditt mot farlige sykdommer som finnes i hunde- og kattepopulasjonen. Ved å vaksinere din hund eller katt reduser du risikoen for at de blir alvorlig syke og du er med på å holde det generelle smittepresset i samfunnet lavt.

Les mer

Reise med hund og katt til Sverige

Hva bør du vite når du skal ha med deg din firbeinte venn over grensen til Sverige? Det skjer stadig forandringer i regelverket rundt innførsel av dyr, og det er til enhver tid dyreeiers ansvar å ha dokumenter og vaksiner i orden.

Les mer

Diaré hos hund

Hunder kan ofte rammes av diaré og/eller oppkast, noe som ofte er et symptom på en betennelse i mage og tarm, en såkalt akutt gastroenteritt. Det kan forsvinne like fort som det kom, men om det går mer enn 3 dager bør veterinær kontaktes. Diaré kan også være kronisk, det vil si at den har pågått i mer enn 3 uker.

Les mer

Flåttmiddel til hund og katt

Flåttsesongen kan starte ganske tidlig og noen steder i landet oppdager man flått så tidlig som i februar. Flåtten blir aktiv når temperaturen overstiger 5°C. I denne artikkelen står alt du trenger å vite om flåttmiddel til hund og katt.

Les mer

10 viktige tips for å holde kjæledyret ditt trygt under julefeiringen

Mens vi gleder oss over julens sjokolade, ribbe og pinnekjøtt, er det viktig å huske på at noen av disse godbitene kan være farlige for kjæledyrene våre. Som dyreeiere er det derfor noen ting vi bør være ekstra oppmerksomme på for å sikre at firbeinte bestevennen vår er trygg og godt ivaretatt under julefeiringen.

Les mer

Slik unngår du at nyttårsaften blir en stor påkjenning

Mange gleder seg til å gå inn i et nytt år med masse fyrverkeri og feiring. Dessverre deler ofte ikke våre firbeinte pelsklinger den samme tanken. Det er derimot flere tiltak man kan gjøre for å forberede ditt dyr, både i god tid før nyttårsaften, men også på selve dagen.

Les mer

Har du spørsmål?

Vi besvarer deg så fort som mulig

T: 47 47 27 65

M: hei@petrus.no

Takk! Vi prøver å svare så raskt som mulig.
Oops! No gikk galt ved innsending av skjema. Prøv igjen senere, eller ta kontakt med oss direkte på mail.