Fakta & Råd

Slik unngår du at din pelskling opplever nyttårsaften som en stor påkjenning

Mange gleder seg til å gå inn i et nytt år med masse fyrverkeri og feiring. Dessverre deler ofte ikke våre firbeinte pelsklinger den samme tanken. Det er derimot flere tiltak man kan gjøre for å forberede ditt dyr, både i god tid før nyttårsaften, men også på selve dagen.

Les mer

10 gode tips til en tryggere julefeiring med din firbeinte bestevenn

I julen koser de tobeinte seg med sjokolade, ribbe og pinnekjøtt og vi pynter til jul. Som dyreeiere er det noen av disse gledene du ikke kan dele med din firbeinte bestevenn og noen ting må man være ekstra oppmerksom på.

Les mer

Valpens første leveår

Det er stor glede når et nytt familiemedlem har kommet i hus. Det er derimot mye å sette seg inn i om det er første gang man skaffer seg en valp. Vi har samlet de viktigste tingene å huske på i valpens første leveår.

Les mer

Kattungens første leveår

Det er stor glede når et nytt familiemedlem har kommet i hus. Det er derimot mye å sette seg inn i om det er første gang man skaffer seg en kattunge. Vi har samlet de viktigste tingene å huske på i kattungens første leveår

Les mer

Hvorfor seniorsjekk?

Hunder og katter eldes fortere enn oss. På ett år vil din bestevenn bli mellom 4-7 år eldre og mye kan skje med helsetilstanden på den tiden. Derfor bør du ta med din seniorhund eller -katt til seniorsjekk hos veterinæren.

Les mer

Hvilket flåttmiddel bør jeg velge?

Når temperaturene stiger så dukker flåtten opp og da gjelder det å være føre var for å unngå at disse små krypene biter seg på våre firbeinte venner. Flåttbehandling er reseptbelagt i Norge og det finnes ulike preparater på markedet. Du kan kontakte oss for å diskutere hvilket preparat som passer best for ditt dyr.

Les mer

Gode tips til deg med seniorhund

Generelt betegner vi en hund som senior når den er over 7 år gammel, men dette varierer fra rase til rase (mindre hunder blir seniorer senere, større hunder tidligere). Når hunden eldes vil den få mindre energi og kan utvikle diverse helseproblemer. Det er dessverre en naturlig del av aldringsprosessen. For å holde din seniorhund frisk og rask så lenge som mulig er det likevel mye du kan gjøre.

Les mer

Gode tips til deg med seniorkatt

Generelt betegner vi en katt som senior når den er over 7 år gammel. Når katten eldes vil den få mindre energi og kan utvikle diverse helseproblemer. Det er dessverre en naturlig del av aldringsprosessen. For å holde din seniorkatt frisk og rask så lenge som mulig er det likevel mye du kan gjøre.

Les mer

Hva er en helsesjekk?

En helsesjekk er en enkel undersøkelse med fokus på å få oversikt over allmenntilstanden av din hund eller katt. For å danne seg dette helhetsbildet vil veterinæren stille deg en rekke spørsmål rundt fôr, drikke, avføring, urinering, mosjon m.m.

Les mer

Blodprøver og hva de kan avdekke

Dersom det er mulig tar vi blodprøver av forlabben eller halsen på et våkent dyr. Imidlertid er det innimellom at dette viser seg vanskelig (spesielt på katter) slik at vi er nødt til å gi dyret noe å sove på for å kunne ta prøven. På denne måten får vi tatt prøven enklere og med mindre påkjenning og stress for dyret.

Les mer

Våteksem/”hot spot”

Våteksem eller hot spot er en akutt og lokal betennelse i de øverste lagene av huden. De er vanligvis fuktige, ømme og gjør huden irritert og sår. De oppstår fordi hunden klør, biter eller slikker på seg et overfladisk sår som blir betent. Vanlige årsaker kan være kløe forårsaket av parasitter som lopper, lus, eller flått, men også ørebetennelser, analkjertelproblemer, allergi, eller en bakteriell hudinfeksjon. Våteksem kan oppstå raskt og kan vokse fort. De kan være smertefulle, ganske omfattende og kan lukte vondt.

Les mer

Tips til å tilvenne hunden til en normal hverdag etter å ha hatt hjemmekontor

Mange hunder har det siste året hatt ekstra mye selskap av matmor og matfar som har hatt hjemmekontor. Hvis man ikke har tilvendt hunden å være alene i løpet av dagene kan dette by på utfordringer og problemer når alt går tilbake til normalen. Det er viktig å trene og bruke god tid på denne tilvenningen.

Les mer

Huggormbitt - hva gjør jeg?

Vår, sommer og høst er tiden hvor huggormen dukker opp igjen. Dette kan føre til at dyrene våre blir bitt, og da kan det være fint å vite hva man skal gjøre.

Les mer

Allergi

Allergi er en overdreven reaksjon fra kroppens immunforsvar mot allergener som normalt ikke skal gi en reaksjon. Eksempler på allergener kan være midd, pollen, soppsporer, flass fra dyr, spytt fra insekter og eller ingredienser i fôret. Allergiske reaksjoner kan komme av huden har kontakt med allergener eller at de pustes inn eller spises. Vanlige symptomer på allergi er kløe, slikking og biting, samt hyppige øre- og hudinfeksjoner. Hos de fleste vil symptomer oppstå før 3 års alderen.

Les mer

Heteslag hos hund og katt

Nå er endelig sommeren og varmen her. Det betyr høyere temperatur på målestokken og mye sol. Da må man også være ekstra påpasselig på våre kjære pelsklinger. Årsaken til det er at hunder og katter ikke svetter slik som vi gjør og er mer utsatt for å få heteslag.

Les mer