Tannsjekk

Tannsykdommer er et veldig vanlig problem både hos hunder og katter. I følge flere studier har ca. 80% av hunder og rundt 70 % av katter over 3 år en eller annen form for tannproblem. Det kan ofte være svært vanskelig for eier å oppdage om hunden eller katten lider av tannverk da dyrene er gode på å skjule smerte. Derfor tilbyr vi alltid gratis tannsjekk hos Petrus.

Akkurat som hos mennesker dannes det hos hunder og katter et belegg (kalt plakk) som forårsaker betennelse i tannkjøttet om det ikke fjernes. Dette knapt synlige belegget utvikles sakte men sikkert til hard tannstein. Daglig børsting av tennene er det viktigste tiltaket du kan gjøre for å unngå tannsykdommer hos ditt dyr. Det er gunstig å starte med tannpuss så tidlig som mulig, da det er enklere å venne en valp/kattunge til dette enn et voksent individ.

Hos katter forekommer også en annen sykdom som heter tannresorpsjon - TR (tidligere kjent som FORL). Dette er en tannhalsdefekt der deler av tannen brytes ned innenfra. TR forekommer også hos hunder, men dette er mer uvanlig.

Hva er inkludert på en gratis tannsjekk
  • Enkel sjekk av tenner og tannkjøtt for å avdekke behov for tannrens eller andre tannbehandlinger

Se ledig time