Kulfjerning

Hvorfor fjerne kuler?

En del hunder og katter får nydannelser og kuler på kroppen, og vi anbefaler å alltid undersøke kulene som dukker opp på dyret ditt for å vurdere videre behandling.

Kulfjerning innebærer kirurgisk fjerning av nydannelser i hud/underhud. Dette må i noen tilfeller gjøres fordi det er påvist ondartede svulster, kuler som irriterer eller andre grunner. Ved ondartede svulster er det viktig å fjerne kulen for å unngå spredning og mer alvorlig sykdom. 

Under kulfjerning må dyret ligge i narkose for å unngå unødvendig stress og smerte for dyret, samt for å sikre en rolig og trygg operasjon. Kulen blir fjernet kirurgisk og det blir satt sting i huden som må fjernes etter 10-14 dager. Det er viktig at operasjonssåret sjekkes daglig, ved kraftig hevelse som er hard eller varm, dårlig lukt, eller mye sårvæske må veterinær kontaktes.

Dyret ditt må holdes i ro dagene etter inngrepet, unngå all unødvendig belastning, som lange turer, lek med andre dyr, hopping etc. De vil også måtte gå med body eller skjerm for å unngå at de slikker på operasjonssåret.

Se ledig time