Kirurgi

Vi utfører både akutte og planlagte kirurgiske inngrep.

Behandlinger

Pyometra

Pyometra er en betennelse i livmoren, dette kan skje både hos hunder og katter. En pyometraoperasjon innebærer at man fjerner livmoren, eggstokkene og egglederne til dyret ditt.

Kulfjerning

En del hunder og katter får nydannelser og kuler på kroppen, og vi anbefaler å alltid undersøke kulene som dukker opp på dyret ditt for å vurdere videre behandling. Kulfjerning innebærer kirurgisk fjerning av nydannelser i hud/underhud. Dette må i noen tilfeller gjøres fordi det er påvist ondartede svulster, kuler som irriterer eller andre grunner. Ved ondartede svulster er det viktig å fjerne kulen for å unngå spredning og mer alvorlig sykdom. 

Fremmedlegeme

Det kan være fort gjort og vanskelig å forhindre at hunden eller katten din spiser et fremmedlegeme. Om en gjenstand setter seg fast i tarmene blir passasjen avstengt og tilstanden blir akutt, og om gjenstanden ikke greier å passere må den opereres ut, for å unngå at tarmveggen går i stykker og tarminnholdet kommer ut i magen.

Keisersnitt

Keisersnitt kan være nødvendig når katten eller hunden din ikke greier å føde kattungene eller valpene selv. Det er viktig å oppsøke veterinær med en gang man som eier tror noe galt, slik at vi har best mulighet til å redde alle kattungene/valpene og dyret som er i fødsel.

Urinstein

Det kan være veldig ubehagelig for dyret om det har urinstein og i enkelte tilfeller kan urinsteinen bli så store at de kan sette deg fast i urinveiene og gjøre at det blir en blokkasje. I disse tilfellene fjernes urinsteinenene via et snitt i urinblæren gjennom bukveggen.