Ymke

Klinikkassistent

Heisann!

Jeg er født i Nederland men flyttet til Ringebu med foreldrene og søsteren min da jeg var 7 år . Har også bodd et år i Argentina. Har gått Veterinærstudiet ved NMBU, begynte i 2018 og er ferdig våren 2024. Går på 5. året nå. Som differensiering siste året skal jeg være med på et prosjekt i Zambia som handler om forskjellige teknikker for sedasjon og immobilisering av ville dyr, hvor vi skal teste ut hvilke metoder som gir minst stress og skader.Tidligere har jeg jobbet mye med hest og siste jobb var på NMBU Dyresykehuset Hest, som klinikkassistent. Jeg har også jobbet som servitør, guide i en stavkirke og som stallansatt og guide på rideturer før dette.

På jobb mestrer jeg aller best assistentoppgaver, anestesi og enkle konsultasjoner som kloklipp, vaksiner, tømming av analkjertler osv. Og synes det er veldig stas å kunne sosialisere med dyrene. Synes kirurgi og ortopedi også er veldig spennende.

Utenfor jobb trives jeg med hest og ridning. Liker å reise, er veldig glad i språk, går på salsakurs og synes det er veldig gøy. Driver også mye med frivillig arbeid når jeg har mulighet, blant annet for Oslo Pride, Greenpeace og hundesheltere i utlandet (blant annet Kroatia). Har ingen egne dyr nå dessverre, men har veldig lyst på hund. Har tidligere hatt kanin, marsvin og hund.

Jeg snakker 4 språk flytende. Norsk, engelsk, spansk og nederlandsk.

  1. Hva var det som gjorde at du ønsket å bli klinikkassistent?

    Drømmer om å bli en veldig flink veterinær og reise rundt i verden og hjelpe dyr som trenger det.

  2. Hva liker du best med å være klinikkassistent?

    Å kunne være så mye sammen med dyr selv om jeg ikke har egne dyr, og det gjør meg veldig glad å kunne hjelpe de. Jeg liker også veldig godt at veterinær er et yrke hvor man fortsetter å lære nye ting også etter utdanningen og hele tiden utvikler seg.

  3. Hva er det viktigste for deg i samspillet mellom pelsklinger, pelsforeldre og klinikkassistent på klinikk?

    Det viktigste for meg er å være åpen og imøtekommende både ovenfor dyr og eier slik at det er en positiv opplevelse for begge å komme til veterinæren. Da tror jeg at terskelen for å dra til veterinæren med både små og store ting blir mye lavere, som er bedre for dyrehelsen og velferden på sikt.

Ymke

finner du på disse klinikkene

Har du lyst til å bli kollega med

Ymke

?

Petrus veterinærer ønsker å skape trygge, trivelige og givende arbeidsplasser for veterinærer!

Vi ønsker å gi våre ansatte rom for å vokse sammen med oss og er opptatt av å kunne tilby god faglig utvikling og konkurransedyktig lønn.

Les mer om hverdagen vår

Send oss en åpen søknad

Da har nøstet begynt å rulle! Du hører fra oss så snart vi har samlet inn alt garnet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.