Hva må jeg gjøre før og etter dyret har vært i narkose?

Dette må du tenke på før dere kommer:

Dyret skal faste før den skal i narkose. Dvs ingen mat før kl 18 dagen før timen. Du kan godt servere vann helt frem til dere drar hjemmefra. Hundevalper skal ikke faste mer enn to timer før narkose/operasjon. Vann kan gis helt frem til dere drar hjemmefra. Står hunden din på medisin, kan du vanligvis gi denne på morgenen. Fortell veterinæren hvilken medisin og hvilken dose hunden har fått.

For å minske risikoen for infeksjoner etter en operasjon er det en fordel om dyret nylig har badet. Bruk da sjampo egnet til hund/katt. Dette er ikke like viktig om det gjelder tannrens/tanntrekk. Noen operasjoner krever mer spesifikke forberedelser. Veterinæren gir i så fall beskjed om dette. Sørg for at hunden har gått skikkelig på do før dere kommer. Før narkosen er det bra å ha aktuell vekt på hunden selv om man nylig har veid den. Sett den på vekten når dere kommer til klinikken.

Dette må du tenke på etter dyret har vært i narkose:

Hold dyret under oppsikt det første døgnet etter narkose. Det er fint om hunden eller katten får ligge et varmt sted og gjerne på gulvhøyde. Dyret kan være trøtt og vandre litt urolig rundt etter en narkose. Kvalme kan også forekomme. Når dyret føler seg mer opplagt prøv deg frem med vann og eventuelt mat. Har dyret hatt tube i pusterøret kan den få litt hoste etterpå. Dyr kan reagere ulikt på narkose, så om du skulle være usikker på noe er det bare å ringe oss.

Har du spørsmål?

Send oss en henvendelse gjennom dette skjemaet så svarer vi deg så fort vi har anledning!

T: 47 47 27 65

M: hei@petrus.no

Takk! Vi prøver å svare så raskt som mulig.
Oops! No gikk galt ved innsending av skjema. Prøv igjen senere, eller ta kontakt med oss direkte på mail.